Már a Facebook-on is

FOGSZÁMLÁLÓ:

tumblr_lh2ocukZPg1qcos47o1_250.jpg

Babuci fogai közül ennyi kint van: 14

Ennyi van még hátra: 6

HTML doboz

T mínusz 16 hét: A babaverda - 1. rész

2012.08.09. 15:55 - Valkyr81

A hét elején Babuci belépett a 24. hétbe, elvileg most már lehagyta a 25 centis hosszúságot és nehezebb mint egy fél kiló kenyér. Picit ijesztően még átlátszó a bőre, de ez mostanában kezd el változni, továbbá most kezd majd el igazán fejlődni az agyacskája, asszem így már most tovább juthatott mint geek faterja :D. Közben persze meg kitartóan gyakorolja a pociban a Chuck Norris féle körbe-forgó-pörgő rúgásokat elemi erővel, szerintem strapabíró egy gyerkőc lesz. Így van Chucky?

chuck.jpgNa ugye...:)

Közben persze Anyucival tovább görgetjük bababeruházási terveinket. Van még egy bontatlan bútordoboz :), itt és most leteszem a nagy esküt hogy összerakom a hétvégén...

...de tényleg...

...higgyetek nekem :). 

Szóval most belenyúltunk bőven a tutiba, elkezdtünk babakocsit keresni. Mert hát nem lehet Babucit csak kézben, háton, hason, vagy szatyorban hurcolni, neki is kell bizony egy rendes közlekedési eszköz. Hogy érzékeltessem a folyamat bonyolultságát, elég ha leveszitek a "baba" szót az elejéről és már kész is vagyunk. Tééényleg olyan mintha egy rendes verdát vennél, max annyival könnyebb hogy nem kell arról dönteni hogy benyós vagy dízeles legyen. De aztán ezen kívül van még egy rakás paraméter, pl: használat módja (a városban vagy a Himalájában tologatod, bár Pestet nézve nincs nagy különbség), kerekek száma (van itt már 3 is), felfüggesztés módja (rugalmas, merev), váz anyaga (papírtól egészen a bazaltig :D), kiegészítők csatlakoztatása, meg még egy nagy rakás minden. Anyucival már voltunk sokfelé, tömören a tapasztalatok/tippek:

1) Én kis naív azt hittem elég a szimpla babakocsi, megvesszük oszt kész. Hát nem úgy van az ahogy geek dad gondolja! Kell még mózeskosár ami legyen csatlakoztatható (mer enélkül a gyerek télen akkor úgy fog kinézni mint Han Solo a karbonitban), legyen autósülés (szintén csatlakoztatható), meg lábzsák, meg kis táska az operatív motyóknak, meg hálós szatyor bevásárláshoz meg stb. Egy szó mint száz, olyan összeállítást érdemes keresni amiben minden megvan, jóval több pénz/energia külön-külön összelegózni a cuccost.

2) Geek Dad-eknek: a bolygósító arra való hogy szabályozzuk a kerekek kanyarodását, nem pedig különleges, távol lévő lakható égitestek terraformálási projektje (lásd Weyland Yutani az Alienben).

3) Lehet venni használtan is babakocsit, kínálat az van. De vigyázat, sok a kamuhuszár, érdemes vétel előtt megtekinteni ill. tisztázni a pontos vételárat (postaköltség a legfontosabb!!!).

4) Csakúgy mint a verdáknál, babakocsiban is létezik Ferrari, BMW, Ford és Suzuki (Kispolszki most nem játszik :D). Ergó a határ a csillagos ég, be lehet vásárolni 4-5 kilóért is simán. Mivel azonban drága magzatunk nagyjából meredeken fog tenni arra hogy milyen márkájú cuccokban tologatjuk, így érdemes itt előtérbe helyezni az ár/érték témakört. Geek Dad-ek figyelem!: Babakocsi márkával vagánykodni a többi faternak a játszótéren elég snassz...

5) Puccos üzletekben nem csak a babakocsi árát kell -elég borsosan- megfizetni hanem pl. az unatkozó eladó kislány karomfestését is, érdemes hát csekkolni az árcetlit és a neten rákeresni ugyanarra, csodát fogtok látni!

Egyelőre ennyi, végleges döntés még nincs, ezért fog következni hamarosan a 2. rész...

 

Utóirat: Én egyébként személy szerint is végeztem egy kis kutatást és megtaláltam a minden igényt kielégítő megoldást Babucinak. Ideális eszköz arra hogy kisfiunk megismerje a Schwarczi filmek mély filozófiai mondandóját és az apuka azzal a boldog tudattal tologathassa hogy ez az! Igen! Én megcsináltam! Íme élő szövet a fémvázon :DDDD!

00017195.jpg

(Bár lábzsákot nehéz lesz hozzá találni...)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mydaddyisageek.blog.hu/api/trackback/id/tr804703368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása