Már a Facebook-on is

FOGSZÁMLÁLÓ:

tumblr_lh2ocukZPg1qcos47o1_250.jpg

Babuci fogai közül ennyi kint van: 14

Ennyi van még hátra: 6

HTML doboz

T mínusz 6 hét: Baba és Anime expo

2012.10.16. 20:42 - Valkyr81

Hat hét van hátra kérem szépen, elkezdem lassan vágni a centit. Hét elején egyből rástartoltam a zöldséges/gyümölcsös honlapra hogy megnézzem hol tart Babuci jelenleg. A tények: két és fél kilós súly, majdnem 45 centis hossz. A heti betevő pedig: valami sárgadinnyeszerű cucc, amit itt crenshaw melonnak hívnak. Igazi ámokfutást rendeztem a neten hogy megtudjam ez miben különbözik a hagyományostól, a kutatás aztán sikerrel járt. Mint kiderült ez jóval nagyobb a rendes sárgadinnyénél, viszont íztelenebb, Iránban, Örményországban és Anatóliában  található meg.

77663.jpg

(Na így néz ki...)

De elég most már a sznoboskodásból, térjünk vissza Babucira. Az ő dolga most már csak a növekedés/hízás, minden más szinte rendben van. Szó mi szó, látszik hogy kezd kicsi lenni neki az albérlet a pocakban  (még mindig nem vagyok hajlandó használni ezt a szót) hasikóban, ugyanis ma reggelre megrugdosta Anyuci bordáit.  Egy gyors levegővétel után csendesen megdicsértük Kisfiunkat mert úgy tűnik jól, s*ggel fölfelé fekszik :). Ez ugye köll egy normál szüléshez...

Áttekintettük hogy hogyan állunk a beszerzendők ügyében, lecsekkoltuk a listát, vajh mennyi és mennyiért van még hátra. Konklúzió:

275268_100002691052017_6863280_n.jpg

Na akkor kerekedjünk fel és nézzük utána a hiányzó dolgoknak. Anyucinak támadt (illetve látta a neten) egy roppant jó ötlete, menjünk ki a Hungexpora ahol éppen Bababörze van! Egyből ráálltam a dologra hiszen jó emlékek kötnek a helyhez, jó barátommal (rá fog ismerni ha ezt olvassa :)) majd 20(!) éve rendszeres látogatói voltunk a Confair és Ifabo nevű számtech kiállításoknak. Akkortájt az volt a kibontakozó geek társadalom Mekkája, itt láthattuk meg először a legújabb játékokat és technikai cuccokat (vettünk is egyszer ott egy cicis nénis CD-t :D). Nyomás tehát a placcra, természetesen hatalmas tömeg fogadott minket, dudaszó, anyázás, nulla parkoló. Apuci persze egyből tilosban, valami gyepen akart leparkolni, de Anyuci heves meggyőző erejének :) engedve inkább a fizetős helyet választotta, ott bezzeg volt hely dögivel. Az mondjuk igaz hogy egy 30 ropis bírságot jobban is el lehet költeni :).

Beléptünk az expo területére, láttuk hogy egyesek már tömött szatyrokkal jönnek ki, egyből rá is paráztunk Anyucival hogy itt max már csak a padlóburkolat juthat nekünk mert elvittek mindent a népek. Közben fél szemmel azt láttuk hogy egy nagy rakás fiatal suhanc kifestve/kimázolva/maskarába öltözve egy másik helyre tart, na erről majd később. 

Belépve a vonatkozó pavilonba festői kép fogadott minket, egy igazi ÉLMÉNY. Vizualizáció:

IMG00407-20121013-1135.jpg(Mint az Ecseri vazze')

Képzeljetek el egy nagyjából 300 x 300 méteres területet ahol több, kisebb domb méretű kupacban áll a babaruha/babajáték/pelenka és azt nagy elánnal túrja-fúrja egy rakás tomboló ember. 90%-ban second-hand jellegű volt a dolog, tehát anyukák-apukák hozták ki a megunt/kinőtt dolgokat hogy elsózzák jó pénzért. A helységet jótékony moraj lengte körbe amit jó néhányszor megszakított egy kiadós bömbölés vagy házastársi/alkudozási perpatvar. Ha ez még nem lett volna elég, erre jött rá a celeb faktor, Halász Judit nyomta a talpalávalót egy mikrofonba vinnyogva, fél óra után már komolyan kezdett forogni a fejem tőle. Ráadásul a kornyikálást mindig megszakította egy gyerkőc decens mikrofonos artikulátlan üvöltése, mert vagy nem tetszett neki a performansz vagy megpróbáltak állandóan ráhúzni valami idióta jelmezt a színpadon. 

Az első sokkot követően Anyucival fejest ugrottunk az áradatba és nagyjából két és fél óra alatt végigmanikűröztük a terepet. Találtuk még ruhácskát, egy frankó kantáros gatyát meg egy zsír trendi mellényt (úgy ki lesz öltöztetve ez a gyerek mint Szaros Pista Jézus neve napján) is. Akartunk még venni kis inget is Karácsonyra de egy alaposan leböffentett verzión kívül másra nem leltünk, azt még máshol kell felhajtani. Lett aztán még játszószőnyeg féláron (erre eleinte húztam a számat de aztán otthon összeszerelés után annyira bejött a dolog hogy simán ráfeküdtem volna gügyögni vagy fél órát :D), Apuci meg majdnem verekedett egyet egy kiszuperált Micimackó könyvért, sőt a geek-lélek is megnyugvást talált: voltak konzoljátékok is!!! A sort végül zárta 10 textilpelenka és egy popi+szoptató párna kombó (utóbbit otthon Anyuci tesztként jól megcibálta, el is szakadt rendesen, viszont stoppolást követően megint fájintosan szuperál), most már aztán léc...

És akkor mi a helyzet a kifent/kikent/jelmezbe öltözött suhancokkal. Az expo főterén jótékonyan hömpölygött tömeg, babacuccos szatyrokat cipelők közt mászkáltak ezek a jelmezes díszmajmok, egyiküket le is kaptam:

IMG00408-20121013-1323.jpg(Kész van a lecke kisgyerek? Neeemmm? Akkor mit kardozol itt?)

Nézünk Anyucival mint Rozi a moziban, wtf, ezmiez??? Hazatérve aztán a kíváncsiság csak nem hagyott minket nyugton, felnéztünk az expo honlapjára hogy mit is mond nekünk a program. Megtaláltuk: Manga (azok a nagyszemű japán rajzolt figurák) és anime börze volt ott megrendezve párhuzamosan a bababörzével!!! Hát gratula, a pár éves kisgyerekek meg csak néztek hogy a kiscsajnak mér ömlik a vér az agyából és mér van rajta két centis miniszoknya. Csókoltatom a szervezőket egy AK-47-essel, agy mára kikapcs...  

A bejegyzés trackback címe:

https://mydaddyisageek.blog.hu/api/trackback/id/tr804852086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicnyapempöli 2012.10.16. 23:41:17

Mi majd a novemberire megyünk, a Papp-ba. :-) Erre nem láttuk értelmét.
süti beállítások módosítása